Home / Blog / Blog / Wat is het beste digitale notitieblok?

Wat is het beste digitale notitieblok?

Leestijd: 5 minuten

Als je verder leest dan heb je deze zeker gevonden. Met onze digitale notitieboeken kun je alle notities van je gesprekken en vergaderingen moeiteloos terugvinden en indien nodig zelfs beluisteren. We leggen uit hoe een digitaal notitieblok werkt  en als je dit eenmaal weet kun je niet meer zonder, geen dag! Vele gebruikers zijn al jaren zeer tevreden en enthousiast.

Uit onderzoek blijkt dat schrijven met pen en papier de beste manier om je aantekeningen of notities te maken en te onthouden. Met onze digitale pennen en notitieboeken kun je dus gewoon blijven schrijven, maar wordt alles digitaal omgezet. Super handig voor bijvoorbeeld een vergadering of gesprek!

Digitale aantekeningen maken doe je … met de smartpen en je notitieblok!

Lekker pen en papier dicht bij de hand om je aantekeningen en notities te maken die je tijdens de vergadering, het telefoontje, je college of lezing wil maken. Geen gedoe met je smartphone of tablet.

Bij het notuleren van een lange vergadering of voor het maken van een idee dat ineens opkomt of voor een korte notitie. Het kan allemaal met de smartpen en je vertrouwde notitieblok.

” Ideale smartpen, je hoeft maar licht met de pen op het papier te drukken en hij gaat aan. Heel handig bij vergaderingen en dankzij deze pen hoef ik nooit meer aantekeningen over te typen!”

Huub vd hof over de Neo Smartpen N2
 

Problemen met het terugvinden van je aantekeningen?

Geen nood. Je aantekeningen worden digitaal bewaard en kan je op elk device waar je de bijbehorende software hebt geïnstalleerd terugvinden en inzien.

Zoeken op geschreven teksten in je notities en aantekeningen zodat deze geselecteerd en wel op het scherm staan. Binnen de digitale opslag is het zo gedaan.

Wil je notities uit het notitieblok labelen per onderwerp of project, dan kun je onbeperkt gebruik maken van deze techniek. Ook het sorteren op datum van wat je geschreven hebt is een peulenschil.   

Waarom werken met de smartpen en digitaal notitieblok?

Hier een opsomming waarom je met de smartpen en het digitaal notitieblok zou moeten werken.

Geen probleem meer met aantekeningen terugvinden

Je bent nooit meer iets kwijt van je aantekeningen. De digitale notities zijn altijd beschikbaar op al je devices zowel op de Mac, de PC, de smartphone en tablet.

Geen aantekeningen meer hoeven overtypen

De geschreven teksten omzetten naar getypt en plaatsen in Word of een andere tekstverwerker naar keuze. De digitale aantekeningen van je notitieblok zijn doorzoekbaar en zelfs op geschreven teksten vindbaar.

Makkelijk notities plaatsen en delen

Plaatsen van de notities naar vele apps zoals Evernote, Ms OneNote, Onedrive, Google Drive etc. Delen via social media als GIF of MP4 van de aantekeningen is met een paar klikken geregeld.

Welke mogelijkheden heeft de smartpen nog meer?

  • Slechts pen en papier zijn nodig.
  • Overzetten van de geschreven notities is volledig automatisch > App aan > Pen aan.
  • Tekstomzetting kan in maar liefst 32 talen.
  • De geschreven teksten direct versturen via de mail vanaf papier.
  • Je kunt achteraf in de app je teksten aanpassen, de schrijfkleur, het letterformaat, of de schrijfdikte wijzigen.
  • Audiofunctie die je tijdens een gesprek, vergadering, lezing of seminar kunt aanzetten. De audio wordt dan gekoppeld aan de geschreven teksten. Klik op het geschreven (key)woord en je beluistert direct de bijbehorende audio. Zo mis je echt niets meer van wat je hebt gehoord. (NeoLAB, Lamy en Moleskine)
  • Je smartpen agenda kun je koppelen met de Google en Outlook agenda. (NeoLAB, Lamy en Moleskine)

Hoe werkt je smartpen en notitieblok?

Zoals al eerder aangegeven werk je met pen en papier. De pen heeft een techniek waarmee die alles wat men schrijft op papier digitaal registreert. De pen heeft een ruime opslag van maar liefst 1.000 volgeschreven pagina’s. 

Deze geschreven informatie van het notitieboek kun je wanneer je de pen draadloos koppelt met de app op je smartphone of tablet direct overzetten. 

  • Moeilijk? nee hoor. De app aanzetten op je device en de pen aanzetten. Automatisch zoekt de pen de app en zet de geschreven informatie draadloos over.    

Onze top 3 pennen

Voor de digitale smartpennen van het merk NeoLAB, Lamy zijn er de volgende extra opties beschikbaar:

 Lekker werken doe je met je smartpen en digitaal notitieblok.

Winkelmand