Home / Blog / Blog / How to / Neo Notes / Handleiding Neo notes

Handleiding Neo notes

Leestijd: 13 minuten

Hoe de Neo Smartpen (N2, M1(+)) te gebruiken

Hoofdstuk 1. Hoe te beginnen met Neo Notes en de  NeoSmartpen?

Controleer op de nieuwste app versie

Controleer of de Neo Notes app de laatste versie is. Ontdek de nieuwe toepassingen van de laatste update.

Controle nieuwste app versie

Controleer of de smartpen voorzien is van de laatste firmware

Controleer of de NeoSmartpen voorzien is van de laatste software versie. Na de update kun je de nieuwste toepassingen direct bekijken.

Controle firmware versie

Controleer of je device geschikt is voor Neo Notes

De Neo Notes app ondersteund Android 4.1.2 of hoger en/of iOS 8.1 (iPhone 5) of hoger.


Laad de pen op

Controleer of de pen voldoende opgeladen is*. Als het LED-lampje op de pen rood oplicht met een piep geluid dan geeft dat aan dat de batterij bijna leeg is.

Wanneer je voor de eerste keer de pen gaat gebruiken dan moet je deze eerst opladen. Doe je dat niet dan stopt de pen na dertig minuten.

Opladen Neo smartpen

Registreer je NeoSmartpen

Controleer of de pen voldoende opgeladen is*. Als het LED-lampje op de pen rood oplicht met een piep geluid dan geeft dat aan dat de batterij bijna leeg is.

Wanneer je voor de eerste keer de pen gaat gebruiken dan moet je deze eerst opladen. Doe je dat niet dan stopt de pen na dertig minuten.

Registreren van de Neo Smartpenpen

Schrijven met je Neo Smartpen

Controleer eerst of de Bluetooth verbinding op de smartphone of tablet aanstaat.

Zet de Smartpen aan en klik in de Neo Notes app rechtsboven op het pen icoontje. Hierna zal de pen direct worden verbonden met de Neo Notes app.

Wil je ook gebruik maken van het automatisch aan-/uitgaan van de pen, ga dan naar settings wanneer ook de pen is verbonden met Neo Notes. Wijzig daar de Auto on/off settings naar ON. Nadat dit is aangegeven zal de pen direct aangaan zodra je met de pen op papier gaat schrijven.

Tip: Klik eerst op papier en ga dan schrijven!

> Voor M1 model gaat de Smartpen aan wanneer je de dop van de pen afhaalt!

Schrijven met de NeoSmartpen N2

Schrijven in je notitieboeken

Je kunt altijd schrijven met de pen in de notitieboeken ook als de pen niet direct verbonden is met de Neo Smartpen. In het geheugen van de pen worden de notities opgeslagen en wanneer je weer verbinding maakt met de app in de smartphone of tablet worden al de geschreven teksten of tekeningen direct gesynchroniseerd. Lees ook het volgende onderwerp “Overzetten geschreven informatie (Offline synchronisatie).


Overzetten geschreven informatie (Offline synchronisatie)

Je kunt altijd je aantekeningen digitaal vastleggen zelfs als je niet verbonden bent met Neo Notes. De notities worden opgeslagen in het geheugen van de pen en kunnen later overgezet worden naar de Neo Notes app.

De tijd voor het overzetten van data op de pen varieert met de hoeveelheid die er op is gezet. Advies is om regelmatig de geschreven notities over te zetten, dat bespaart tijd.

Overzetten data

Wijzigen van kleur en schrijfdikte

Het kleuren pallet (alleen zichtbaar als de Neo Notes app is verbonden met de Neo Smartpen) geeft je de mogelijkheid om te schrijven of tekenen in elke kleur naar eigen keuze.

Er kunnen maximaal 10 kleuren tegelijk in het pallet worden aangehouden. De kleuren en de schrijfdikte in het pallet kunnen steeds gewijzigd worden.

Wijzigen kleur en schrijfdikte

Audio vastleggen bij je notities

Klik op het menu icoon (…) dat midden bovenaan van de app staat om het gehele menu te kunnen zien. Selecteer ¨Voice Memo¨ om de audio vast te leggen bij je notities.

Nadat je ¨Voice Memo¨ hebt aangeklikt start de opname. Om de opname te stoppen klik je op ¨OK¨ die rechts onder staat.

Om de opnames te beluisteren klik je in het pulldown menu op ¨Replay¨ en selecteer  ¨Voice¨. De opnames worden in synchroon met de geschreven teksten afgespeeld.

Men kan ook op de geschreven tekst klikken en men hoort dan de audio op hetzelfde moment dat men die tekst geschreven heeft.

Audio vastleggen bij notities

Audio vastleggen bij je notities

Je kunt direct de geschreven notities weer terugspelen in de Neo Notes app. Selecteer het menu icoon (…) midden boven en klik vervolgens op ¨Replay¨.

Als er bij deze notitie zowel audio als geschreven tekst is, dan zie je bovenaan de pagina 2 tabs met resp. ¨Stroke¨ en ¨Voice¨.

Bij ¨Stroke¨ wordt de geschreven tekst afgespeeld en bij ¨Voice¨ zowel de tekst en synchroon de audio.

Audio beluisteren van je notities

Audio vastleggen bij je notities

Wanneer je de handgeschreven teksten wilt omzetten in getypte tekst dan kies je in het menu voor ¨Transcribe¨.

De standaard ingestelde taal is Engels.

Je kunt de Nederlandse taal downloaden en aanzetten waarmee de geschreven teksten met de Nederlandse taal worden omgezet in getypt. Tijdsduur van de tekstomzetting is afhankelijk van de hoeveelheid geschreven tekst.

Tekstomzetting

Gebruik van tags (labels)

Voorzie de notities van tags (labels) zodat je deze direct organiseert en makkelijk kunt terugvinden.

Selecteer in het menu ¨Tag¨ en klik op het + plusteken om de tags aan de notitie toe te voegen. Wil je tags wijzigen klik op ¨Edit¨.

Je kunt in het hoofdmenu de pagina´s aan de hand van de gemaakte tags opzoeken.

Gebruik an tags

Hoofdstuk 2. Informatie delen

Gebruik van tags (labels)

Om je notities met andere te kunnen delen kies je uit het menu ¨Share¨ en vervolgens het bestandsformaat waarin de notities gedeeld moeten worden. Nadat het bestandsformaat is gekozen selecteer je de optie email. Let op bij het gebruik van Google mail service kunnen de bestanden niet groter zijn dan 5MB.

Registreer vooraf wel de email-instellingen. Zie hoofdstuk 7 Instellingen.

Wanneer je nu op email icoon, dat bovenaan elke pagina in het notitieboek staat, een vinkje plaatst dan wordt de betreffende pagina (of pagina´s als er meerdere pagina´s worden aangevinkt) direct als bijlage bij de te versturen email geplaatst. Op je smartphone kun je dan met eventueel aanvullende tekst de mail direct versturen.

Email instellingen

Informatie delen

Selecteer ¨Share¨ in het menu en selecteer vervolgens het gewenste bestandsformaat.

Je zult er velerlei opties aantreffen afhankelijk van het aantal social media apps die op de smarthone of tablet zijn geïnstalleerd.

Informatie delen

Exporteren Vector bestand (SVG bestand)

SVG staat voor een vector bestand dat compatibel is met Adobe Illustrator.

Kies voor SVG als de notities of tekeningen op deze wijze gedeeld moeten worden.

Exporteren SVG

Hoofdstuk 3. Organiseren en opzoeken

Zoeken op tags (labels)

Selecteer ¨Tags¨ uit het hoofdmenu en kies de gezochte tag (label). Alle pagina´s die deze tag hebben meegekregen zullen worden getoond.

Zoeken op tags

Zoeken op activiteiten

Selecteer ¨Activities¨ uit het hoofdmenu om de notities bij kalenderdatum te kunnen opzoeken.

Om de datum staat een kleine  cirkel waaraan je kunt zien dat er notities zijn gemaakt. Zowel de datum, tijd, locatie als het weer worden in de agenda bijgehouden.

Zoeken op activiteiten

Zoeken op tekst

Selecteer ¨Note Search¨ om te kunnen zoeken in eerder geschreven pagina´s met gebruik van dat stukje tekst (keyword).

Als je de notities nog niet eerder hebt omgezet naar tekst, selecteer dan ¨Transcribe All Pages¨ om al de geschreven tekst om te zetten in getypte tekst. Zorg wel dat de juiste taal herkenning aan staat.

Zoeken op tekst

Pagina’s kopiëren

Kopiëren en plakken van je notities om de informatie te organiseren. Druk op de pagina of op meerdere pagina´s, waarop een paginanummer staat.

Houd deze 3 seconden ingedrukt en bovenaan de pagina verschijnt in het midden de optie ¨Copy¨.

Kies daarna voor het gewenste notitieboek* waarin je deze geselecteerde pagina´s wilt plaatsen.

*Lees het hierna volgende onderwerp ¨Aanmaak eigen notitieboek¨.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 17.-Paginas-kopieren-1.png

Aanmaak eigen notitieboek

Om een nieuw eigen notitieboek aan te maken, scroll je naar het laatste notitieboek en klik op het plus (+) teken. Selecteer de gewenste kaft en geef het notitieboek een eigen naam.

Door middel van het kopiëren en plakken van de geschreven pagina´s, zie vorige onderwerp, kunnen de notities in elk aangemaakt notitieboek worden opgeslagen.

Notitieboek toevoegen

Hoofdstuk 4. Na het schrijven

Afsluiten notitieboek

Gebruik de ¨NoteBox¨ toepassing uit je hoofdmenu om je notitieboeken af te kunnen sluiten of om deze weer later te kunnen openen.

Notitieboeken van hetzelfde type hebben een identieke NCoded print.

Gebruik je tegelijk identieke in de app geregistreerde notitieboeken dan zullen de geschreven teksten over elkaar heengaan. Om dit te voorkomen is het advies om de notitieboeken die je niet direct gebruikt af te sluiten. Je kunt altijd deze notitieboeken weer openen.

Afsluiten notitieboek

Notitieboek openen

Gebruik de ¨NoteBox¨ toepassing uit je hoofdmenu om de notitieboeken af te kunnen sluiten of om deze weer later te kunnen openen.

Notitieboeken van hetzelfde type hebben een identieke NCoded print.

Gebruik je tegelijk identieke in de app geregistreerde notitieboeken dan zullen de geschreven teksten over elkaar heengaan.

Om dit te voorkomen is het advies om de notitieboeken die je niet direct gebruikt af te sluiten. Je kunt altijd deze notitieboeken weer openen.

Openen notitieboek

Hoofdstuk 5. Informatie opslaan

Evernote

Registreer je Evernote account in de Neo Notes app om automatisch al je notities te synchroniseren met Evernote.

Evernote

Google Drive Manager

Registreer je Google Drive account in de Neo Notes app voor het maken van backup/restore bestanden van je Neo Notes notities in slechts een paar stappen.

Google Drive manager

Hoofdstuk 6. Bewerken informatie 

Bijschrijven

Wanneer je klikt op de pen in het menu dan kom je in de instelling om teksten of tekeningen te bewerken.

Je kunt allerlei informatie of tekeningen toevoegen aan de eerder gemaakte notities.

Vergeet niet op de knop ¨Save¨ te klikken bij het afsluiten van de bewerkingsinstelling.

Bijschrijven

Kleur en schrijfdikte aanpassen

In de ¨Edit¨ mode kun je eenvoudig de kleur en schrijfdikte aanpassen.

Allereerst selecteer je het gebied dat je wilt bewerken (de selectie is gebaseerd op lijnen).

Selecteer vervolgens de kleur en de schrijfdikte in de ¨Edit¨ mode.

Vergeet niet op de ¨Save¨ te klikken wanneer je de ¨Edit Mode¨ verlaat.

Kleur en schrijfdikte aanpassen

Gummen

Met het gummen kun je eventuele schrijffouten of tekeningen weghalen.

Selecteer allereerst het gebied dat je wilt weghalen, klik daarna op de prullenbak (rechtsboven).

Vergeet hierna niet om op ¨Save¨ te klikken bij het verlaten van de ¨Edit¨”status.

Gummen met Neo notes app

Gummen

Met het gummen kun je eventuele schrijffouten of tekeningen weghalen.

Selecteer allereerst het gebied dat je wilt weghalen, klik daarna op de prullenbak (rechtsboven).

Vergeet hierna niet om op ¨Save¨ te klikken bij het verlaten van de ¨Edit¨”status.

Markeerstift


Hoofdstuk 7. Instellingen 

Automatisch aan/uit

Om er voor te zorgen dat je smartpen direct aangaat als je gaat schrijven ga je naar ¨Settings ¨> ¨Pen Information¨ en selecteer je ¨Auto Power On¨.

Vanaf nu gaat je Neo Smartpen N2 direct aan zodra je de pen op papier plaatst. (PS maakt niet uit op wat voor papier.)

De Neo Smartpen M1 gaat direct aan wanneer je de dop van de pen haalt.

Tip: Klik eerst op een pagina en ga daarna pas schrijven, dan mis je niet de eerste letter die je schrijft.

Automatisch aan-uit

Aanpassen pendruk

Om de pendruk aan te passen ga je naar ¨Settings¨ > ¨ Calibration Setting¨ en schrijf tekst om daarmee de pendruk vastleggen. Druk na het schrijven op Initialization en vervolgens op Save & Close.

Aanpassen pendruk

Instellen automatisch uitgaan (Timer)

Om er voor te zorgen dat de batterij langer mee gaat kun je instellen na hoeveel minuten, bij niet gebruik van de pen, deze automatisch uit moet gaan.

Om dit in te stellen ga je naar ¨Settings¨ > ¨Pen Information¨>¨Shutdown Timer¨ en geef de gewenste tijd op.

Instellen automatisch uitgaan

Email instellen

Geef je email adres op, zodat je direct je geschreven notities via de email kunt versturen.

Je kunt ten alle tijden je mailadres weer aanpassen via de optie ¨Settings¨>¨Email Setting¨.

Bovenaan elke pagina van de schrijfblokken staat een email icoon.

Wanneer je dat aanvinkt wordt de geschreven notitie direct als bijlage bij de email gevoegd, klaar om verzonden te worden.

Email instellen

Geluid instellen

Je kunt de geluidsinstelling voor de Neo Smartpen wijzigen.

Wanneer je geen meldingsgeluiden wilt horen, zoals het piepje dat je hoort wanneer de pen aangaat, dan ga je naar ¨Settings¨ > ¨ Pen Information¨ > ¨Sound¨ en zet deze op ¨Off¨

Wanneer het geluid is uitgezet zal het LED lichtje je door middel van verschillenden kleuren aangeven de status van de pen.

Geluid instellen

Tekstomzetting in verschillende talen

Standaard staat de pen ingesteld op de Engelse taal.
Wanneer je een andere taal wilt zul je deze eerst moeten downloaden en daarna aangeven dat die dan de standaard moet worden.
Ga naar ¨Settings¨ > ¨Transcribe Language¨ en download en activeer de gewenste taal.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 31.-Tekstomzetting-in-verschillende-talen.png

Winkelmand