Home / Blog / Blog / Livescribe / Aan de slag met Microsoft OneNote en Livescribe+

Aan de slag met Microsoft OneNote en Livescribe+

Leestijd: 6 minuten

Update Livescribe

Wij verwachten geen nieuwe levering meer van de pennen of schriften van Livescribe. Momenteel innoveert en update Livescribe zijn producten niet meer, waardoor wij niet meer achter de kwaliteit van de producten kunnen staan. 

In plaats van de Livescribe raden wij de Neo N2, M1 of M1+ Smartpennen aan. Deze pen heeft alle functies voor de ideale smartpen en ook nog eens het ideale design. 

Indien je meer wil weten over de verschillen tussen de Neo en Livescribe smartpennen raad ik u aan om deze blog te lezen: https://schrijfop.nl/blog/neolab/neo-smartpen-n2-concurrent-livescribe/

Mocht u geïnteresseerd zijn in het merk Neo kunt u hier alle producten vinden: ​​https://schrijfop.nl/merk/neolab/

Livescribe 3

Vanaf heden is het mogelijk dat je je geschreven notities met de Livescribe 3 smartpen direct vanuit de Livescribe+ app kunt plaatsen in Microsoft OneNote en je daar al je notities en acties direct kunt ordenen en organiseren. Inzien en organiseren kun je vanuit elke desktop of smartphone.

Hoe regel je dit?

 1.  Allereerst dien je een Microsoft account aan te maken voor toegang tot OneNote . Ga naar http://www.onenote.com. Je kunt OneNote zowel op je desktop installeren als op je smartphone.
 2. Ga naar je Livescribe+ app en selecteer Settings (Links onder beginscherm), vervolgens Cloud Services. Daar zie je OneNote als een optie staan en klik daarop.
 3. Onder account zie je de mogelijkheid om in te loggen. Klik daarop en je krijgt de Microsoft loginpagina. Log in met je Microsoft accountgegevens.
 4. Microsoft account zal je om toestemming vragen of de Livescribe+ app toegang mag hebben tot de Onenote pagina’s. Geef hier Yes aan om verder te kunnen gaan.
 5. Bij de OneNote option in Settings zul je nu de tekst zien staan van “Online”. Mocht  dat er niet staan controleer dan je Internet verbinding en probeer opnieuw in te loggen met je Microsoft account.
 6. Wanneer je rechts van OneNote een informatie button zit staan, klik hierop om terug tegaan naar je Microsoft account.
 7. Dit is alles – Je kunt nu aan de slag

Notities versturen naar OneNote

Pageview

 1. Wanneer je eenmaal bent ingelogd, selecteer dan de pagina die je vanuit Pageview wilt versturen. Klik op de zend button links onder. Hiermee krijg je het verzendscherm met de paginanummers bovenaan aangegeven. Verder zie de standaard opties “Mail” of “Printen” en daaronder het icoontje van OneNote.
 2. Klik op het OneNote icoontje en je pagina zal automatisch verstuurd worden naar je standaard OneNote notitieboek.
 3. Je kunt meerdere pagina’s tegelijk versturen door rechtsboven op “Select” te klikken en de gewenste pagina’s aanvinken.

Feed view

 1. In Feed view kun je meerdere handgeschreven snippets selecteren en dan klikken op de Zend button (links onder) of op het Chevron ^ icoontje (onderaan rechts van het midden) en klikken op Send.
 2. Klik vervolgens op OneNote en de door jouw geselecteerde snippets zullen worden samengevoegd tot een pagina en verstuurd worden naar OneNote.
 3. Wanneer je snippets hebt omgezet “geflipt” (= omzetten van geschreven naar getypt door van links naar rechts met de stylus of vinger over de geschreven tekst te gaan waardoor de tekst in getypte vorm verschijnt) dan zal de snippet als bewerkbare tekst in OneNote terecht komen. Dit gebeurt ook als je meerdere snippets hebt (geflipt). Als je een combinatie doet van geschreven met geflipte snippets dan zullen zij als image (plaatje) naar Onenote verstuurd worden.

Organisatie in OneNote

 1.  Nadat je de notities in OneNote hebt geplaatst is de volgende stap deze notities te organiseren.
 2. Nieuwe notities verschijnen altijd rechts onderaan de Snelle notities (zie links voor details).
 3. In de organisatietabs zie voor elk geuploade pagina de titel zoals deze wordt meegegeven vanuit Livescribe+. De naam van het notitieblok en paginanummer. Bij de snippets staat de datum en de tijd van wanneer de snippet voor het eerst is aangemaakt.
 4. Wanneer je een pencast verstuurd vanuit Livescribe+ naar OneNote zie een Livescribe.pdf file op je notitieboek pagina. Om deze pencast buiten Livescribe+ app af te spelen klik je met de rechtermuisknop om de PDF te downloaden en in te laden in de Livescribe player op www.livescribe.com/player. Wanneer je deze PDF in Livescribe+ wilt afspelen gebruik dan daar de iOS open functie.
 5. Nu kun je de notities bewerken, aanvullen en organiseren op dezelfde manier als de andere notities in Onenote. Al je notities worden gesynchroniseerd met al je andere Onenote apps.

Aanvullende informatie

 1. PNG versus PDF – Binnen het Cloud services scherm zijn 2 “Send” opties. “Geselecteerde pagina’s/snippets samengebracht in een enkele PDF” of “Elke pagina/snippet verstuurd als afbeelding (PNG)”. In het algemeen accepteert OneNote bestanden als PNG. Files en voegt deze direct in je notitieboeken samen. Wanneer je een compleet notitieboek of een groot aantal pagina’s wil uploaden, dan kun je deze samenvoegen in een enkele PDF file. Deze wordt dan geupload in Onenote en ingevoegd (embedded) in de pagina.
 2. History – In het OneNote optie scherm kun je klikken op de History optie om de lijst te zien van alle notities die je naar OneNote hebt gestuurd. Al de succesvol geuploade notities naar OneNote hebben een blauw vinkje. Wanneer je geen Internetverbinding hebt dan worden hier de notities voorlopig opgeslagen en zodra er wel verbinding is worden zij direct naar OneNote verstuurd. Wanneer je een notitie wil cancelen, klik dan op de betreffende notitie en selecteer yes op de vraag of je deze notitie wilt cancelen.
 3. Open In – Om je Livescribe.pdf te bekijken in elke andere geïnstalleerde app zoals Dropbox, Box of elk andere app waarmee je een PDF kan bewerken, gebruik dan de optie “Open In”. Je kunt dan een keuze maken uit een van de geïnstalleerde apps.

Geef een antwoord

Winkelmand