Home / Blog / Blog / Livescribe / Hoe krijg ik bij Livescribe het audiobestand apart?

Hoe krijg ik bij Livescribe het audiobestand apart?

Leestijd: 3 minuten

Update Livescribe

Wij verwachten geen nieuwe levering meer van de pennen of schriften van Livescribe. Momenteel innoveert en update Livescribe zijn producten niet meer, waardoor wij niet meer achter de kwaliteit van de producten kunnen staan. 

In plaats van de Livescribe raden wij de Neo N2, M1 of M1+ Smartpennen aan. Deze pen heeft alle functies voor de ideale smartpen en ook nog eens het ideale design. 

Indien je meer wil weten over de verschillen tussen de Neo en Livescribe smartpennen raad ik u aan om deze blog te lezen: https://schrijfop.nl/blog/neolab/neo-smartpen-n2-concurrent-livescribe/.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het merk Neo kunt u hier alle producten vinden: ​​https://schrijfop.nl/merk/neolab/

Hoe krijg ik bij Livescribe het audiobestand apart?

De kracht van de Pencast bij Livescribe is dat je de vergaderingen of gesprekken, gekoppeld aan de geschreven teksten, kunt vastleggen met audio in een PDF. Deze PDF kun je daardoor makkelijk delen met anderen omdat deze PDF op elk device te zien en te beluisteren is. Ook voor dossiervorming een ideale tool omdat later op eenvoudige wijze elk gesprek met de daarbij behorende aantekeningen zonder extra software weer opgehaald kan worden.

Het kan zich natuurlijk ook voordoen dat je een ander wel de audio wilt geven maar niet de aantekeningen. Bij de Livescribe Echo is dat geen probleem, omdat je daar de keuze hebt om de aantekeningen als tekst, als tekst met audio of als audiobestand kunt opslaan en delen met anderen.

Bij de Livescribe+ app heb je deze mogelijkheid niet, omdat je daar via de Livescribe+ app alleen het gesprek met audio als Pencast kunt opslaan.

Toch is er een mogelijkheid om het audiobestand als MP4 uit de Pencast te halen. De volgende stappen moet je daarvoor ondernemen:

  1. Selecteer in de Livescribe+ de betreffende Pencast.
  2. Deel (Share) deze Pencast naar eigen keuze via Dropbox, Google drive, OneNote, Evernote of mail naar jezelf als bijlage bij de mail.  Zorg in ieder geval dat het een Adobe PDF formaat behoudt.
  3. Ga naar de plaats waar je het bestand hebt opgeslagen op de PC of iPad.
  4. Open het bestand met Adobe Reader en klik links boven op de paperclip. Het audiobestand zal als bijlage zichtbaar worden.

PC

Voorbeeld PC

Audiobestand-Livescribe-3-PC


Ipad

Voorbeeld iPad stap 1

Zowel bij de PC als bij de iPad wordt het audiobestand als bijlage bij de PDF zichtbaar. Klik op het bestand en sla het vervolgens op in de gewenste locatie.

livescribe 3 Bestand-openen-met-Adobe-Reader

Voorbeeld iPad stap 2

  1. Zowel bij de PC als bij de iPad wordt het audiobestand als bijlage bij de PDF zichtbaar. Klik op het bestand en sla het vervolgens op in de gewenste locatie.
  2. Het audiobestand kan nu verstuurd en gedeeld worden met anderen.

livescribe 3 Bestand-openen-met-Adobe-Reader

Geef een antwoord

Winkelmand