Home / Blog / Blog / Livescribe / Zelf Livescribe papier printen goedkoper of niet?

Zelf Livescribe papier printen goedkoper of niet?

Leestijd: 3 minuten

Update Livescribe

Wij verwachten geen nieuwe levering meer van de pennen of schriften van Livescribe. Momenteel innoveert en update Livescribe zijn producten niet meer, waardoor wij niet meer achter de kwaliteit van de producten kunnen staan. 

In plaats van de Livescribe raden wij de Neo N2, M1 of M1+ Smartpennen aan. Deze pen heeft alle functies voor de ideale smartpen en ook nog eens het ideale design. 

Indien je meer wil weten over de verschillen tussen de Neo en Livescribe smartpennen raad ik u aan om deze blog te lezen: https://schrijfop.nl/blog/neolab/neo-smartpen-n2-concurrent-livescribe/.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het merk Neo kunt u hier alle producten vinden: ​​https://schrijfop.nl/merk/neolab/

Het zelf printen van Livescribe papier is een handige optie, maar wat zijn de kosten van het zelf printen?
We hebben het voor je uitgezocht en geven hier de resultaten van ons onderzoek.

Kosten zelf Livescribe papier printen

We gaan uit van een OKI laserprinter C330DN, dit is een printer in de prijsklasse van circa € 300,00. Deze printer gebruikt toners waarvan de prijs per kleur circa € 65,00 en de zwarte toner € 50,00 bedraagt. Per kleur kunnen er circa 2250 pagina’s geprint worden en met de kleur zwart circa 4.000. Het aantal pagina’s per kleur is bepalend omdat Livescribe papier in kleur wordt afgedrukt. Gaan we uit van een complete set dus 3x kleur en 1x zwart dan komen we op een totaal bedrag van € 245,00. We delen het bedrag door 2.250 pagina’s dan komen we op een bedrag van € 0,10 per pagina.

Kosten aanschaf Livescribe papier

De kosten van 4 Livescribe notitieboeken op A4 formaat bedragen € 28,88, het aantal pagina’s per blok bedraagt 160, dus 4 blokken is totaal 640 pagina’s.

We delen het bedrag van € 28,88 door 640 pagina’s en komen op een bedrag van € 0,04 per pagina.

Conclusie, zelf Livescribe papier printen goedkoper of niet?

Het zelf printen van Livescribe papier is 2 keer zo duur dan aanschaf van Livescribe papier. Voor het gemak is uitgegaan van bedragen exclusief BTW en de kosten van de aanschaf van printer en stroomverbruik zijn buiten de berekening gelaten.

Geef een antwoord

Winkelmand