Home / Blog / Blog / Livescribe / Livescribe PDF: Deel je Livescribe Pencasts

Livescribe PDF: Deel je Livescribe Pencasts

Leestijd: 2 minuten

Pencasts zijn een van de meest unieke en krachtige toepassingen van de Livescribe smartpennen. Een pencast is een interactieve digitale tekst en audiocopie van je aantekeningen, die tot leven komen bij het afspelen van je opnamen. Een pencast kan worden afgespeeld als een soort film vanaf het begin van je gesprek tot het einde als een geheel of je kunt klikken op elk afzonderlijk geschreven  woord of tekening waardoor je direct springt naar het daarbij behorende geluidsfragment.

Zo ziet een pencast eruit: Livescribe Pencast

De uitdaging was altijd hoe je de gemaakte digitale opnames kon delen met anderen. Bezitters van de Pulse en Echo smartpen hadden de afgelopen jaren de mogelijkheid om deze in een interactieve PDF op te slaan, maar konden deze niet aan iedereen beschikbaar stellen. Met de start van de nieuwste smartpen de Livescribe Symphony wil Livescribe er van verzekerd zijn dat deze PDF’s vanaf elk device toegankelijk zijn, daarbij inbegrepen de mobiele devices.

Veel mobiele devices beschikken niet over Adobe Flash waardoor de interactieve pencast niet kon worden afgespeeld. Dit is de reden geweest voor Livescribe om een  nieuw formaat te ontwikkelen die zowel geschikt is voor iOS als Windows mobiele devices. Op dit moment wordt er ook gewerkt aan de compatibiliteit met Android en andere devices.

Geef een reactie

Winkelmand