Home / Blog / Blog / NeoLAB / Neo N2 en de Verander begeleider

Neo N2 en de Verander begeleider

Leestijd: 3 minutenWendy Nieuwland

Wendy Nieuwland trainer Gewoon aan de slag

Wendy heeft van verandering haar werk gemaakt. Ze doet dit werk sinds 1997, in zowel de commerciële als in de publieke sector, in Nederlandse en internationale context. Ze is een van de oprichters van het bureau met de veelzeggende naam ‘Gewoon aan de slag’.

Ze schreef samen met Maaike Nooitgedagt het boek ‘Veranderen 3.0, Zeven essentiële principes voor organisatieverandering van binnenuit.’


Gewoon aan de slag

Gewoon aan de slag begeleidt sinds 2005 organisaties in verander- en ontwikkelprocessen. We richten ons op de binnenkant van veranderprocessen: daar waar het uiteindelijk echt gebeurt.Gewoon aan de slag is ontwikkelaar van het gedachtegoed van Veranderen 3.0, gebaseerd op praktijkervaringen en onderbouwd met stevige theorieën.

Waar ik in mijn werk echt gelukkig van word is wanneer ik zie dat mensen echt stappen maken en meer samen bereiken van wat ze willen. Wanneer je merkt dat het niet meer zwaar of ingewikkeld is, maar een kwestie van ‘gewoon aan de slag’ gaan. Vaak zijn het (enkele of een verzameling van) kleine wijzigingen die een grotere beweging tot stand brengen. Verandering vindt vooral plaats in de interactie tussen mensen, gedachten, wensen en ideeën, zo zie ik steeds weer. En dat is uiteindelijk vaak kinderlijk simpel. Als het eenmaal gebeurt…

Mijn werkzaamheden

Ik maak al mijn dagelijkse aantekeningen met de smartpen, waar ik ook ben. Of dit nu een voorgesprek is met een potentiële klant, een individueel gesprek met een manager met een veranderopdracht of dat ik een sessie begeleid. In sommige gevallen doe ik ook interviews voor belevingsonderzoeken en dan gebruik ik ook de opnamefunctie. Ik vraag uiteraard altijd van tevoren toestemming en geef aan waar we deze opname voor gebruiken.

De Smartpen

Hiervoor gebruikte ik voor interviews de Livescribe Smartpen. Omdat ik die niet lekker vond schrijven gebruikte ik die verder vrijwel nooit. Deze Neo smartpen schrijft ook nog eens lekker, valt minder op. En dan zitten er ook nog mooie boekjes bij.

Projecten

Ik ben vaak tegelijk bezig met meerdere projecten en wat ik erg prettig vind is dat ik mijn aantekeningen per project kan organiseren in verschillende digitale notitieboekjes. Deze notitieboekjes kan ik voorzien van een eigen afbeelding zoals een logo of foto, erg handig. Op deze manier kan ik alles prima organiseren en mijn aantekeningen bij het juiste project plaatsen en terugvinden. Ik hoef me niet meer blauw te zoeken naar een bepaalde notitie.

Tips

  • Organiseer je aantekeningen naar klant, project of wat voor jou relevant is. Zo heb je per onderwerp je aantekeningen bij elkaar, terwijl je toch maar met een fysiek notitieboek op pad bent steeds.
  • Belangrijk dat je alles exact kunt terug luisteren (en die fragmenten snel terug vindt via je aantekeningen). Zo leer je ook nog eens beter te luisteren naar anderen.
Gewoon aan de slag

Naar de webshop voor de Neo Smartpennen

Geef een antwoord

Winkelmand