Home / Blog / Blog / NeoLAB / Neo Studio of Neo Notes?

Neo Studio of Neo Notes?

Leestijd: 5 minuten
Neo Notes naar Neo Studio

Wanneer je een gebruiker bent van de Neo Smartpennen ben je waarschijnlijk bekend met de Neo Notes app. Deze app slaat jouw geschreven teksten op, zet ze om naar getypt, en geeft jouw opnames en schriften weer. Echter is er een tweede app aangekomen die de handige Neo Notes app zal vervangen. Deze verandering wordt gekenmerkt door de “End-of-Support Neo Notes” pop-up die verschijnt als je de app opstart. Deze pop-up geeft aan dat het onderhoud op de app per 31 december 2020 stopt.

Wat nu?

Wij hebben aan NeoLab gevraagd hoe het nu eigenlijk zit met de nieuwe Neo Studio.

1. Neo Notes versus Neo Studio

De huidige Neo Notes gebruikers kunnen wel gebruik maken van de de Neo Notes app. Echter zullen er geen updates meer komen (bugfixes en technische ondersteuning) vanaf 31 december 2020. Hierdoor zal de app verjaren en na een aantal jaren niet meer bruikbaar zijn op de telefoon.

Neo Studio richt zich op de realtime synchronisatieservice, terwijl de Neo Notes-service back-up- en herstelgegevens ondersteunt. Wil je de gegevens van Neo Notes naar Neo Studio overzetten dan kan dit door middel van de Google drive manager. Zorg ervoor dat in de Neo Notes app de backup en restore functie is aangezet.

Advies van SchrijfOp.nl: Wil je graag de backup en restore functie aanzetten? Wij hebben dit proces beschreven onder A en B onderaan dit blogbericht.

2. Problemen met app-crashes

Tijdens het overzetten van de gegevens van Neo Notes naar Neo Studio worden de back-up gegevens gebruikt. Onder deze back-up gegevens vallen de schriften, de tekeningen, de geschreven en getypte tekst en de spraakmemo’s. Afhankelijk van het gebruik kan zo’n back-up bestand meer dan 3 GB zijn. De grootte van zo’n back-up bestand kan er voor zorgen dat de app crasht. Echter is dit ook afhankelijk van het besturingssysteem of de hardware-specificaties van het mobiele apparaat.

Wanneer de app crasht kan je het crashrapport naar het ontwikkelingsteam van Neo sturen. Het team verzamelt de gegevens en analyseert deze. Bij het opgeven van gedetailleerde informatie van de telefoon van de gebruiker kan daar wel door support van NeoLAB naar gekeken worden.

Advies van SchrijfOp.nl: Wanneer je last hebt van crashes is het handig om een support ticket aan te maken bij NeoLAB. Wil je graag een support ticket aanmaken? Klik hier om naar de support pagina van Neo te gaan.

3. Automatisch opslaan met service van derden (Evernote, OneNote, Adobe en Google Drive)

De webversie van Neo Studio (die op elke pc en tablet-pc kan worden gebruikt) wordt rond juni 2021 uitgebracht. Dit concept biedt een realtime synchronisatie service van derden aan. Wanneer een gebruiker de gegevens bijwerkt, kunnen deze gegevens direct worden gesynchroniseerd op de accounts van Adobe, Google Drive, OneNote en Evernote. Ook worden de gegevens automatisch opgeslagen op de server van NeoLAB.

De huidige autosave-functies van Neo Notes is een eenrichtings-synchronisatie. De Neo Smartpen stuurt gewoon de data van de pen naar de Neo Notes app. De Neo Notes app stuurt het vervolgens naar Google Drive, Adobe, OneNote of Evernote. Echter komt het regelmatig voor dat de synchronisatie problemen geeft. Dit komt mede door onverwachte API-updates door de derden, of onstabiele serverproblemen.

Neo heeft de routekaart om de automatische opslagfunctie van derden te ondersteunen, maar de Neo Studio-webservice heeft de prioriteit. De Neo Studio-teams willen de gebruikers daarom een betere synchronisatie service aanbieden met een stabielere server.

Advies van SchrijfOp.nl: Het is nu mogelijk om de gegevens van Neo Notes over te zetten naar Neo Studio. Dit kan met de Neo Notes Backup en Restore functie die hieronder beschreven staat.

How to: De Neo Notes Backup en Restore functie aanzetten, en de gegevens overzetten naar Neo Studio.

A. Hoe zet ik in Neo Notes de backup en restore functie aan?

Volg hiervoor deze 10 stappen:

 1. Ga in de app naar het menu en klik op Settings
 2. Kies vervolgens op Authentication center
 3. Zet de optie Google op ON en kies je account voor Neo Notes die je in Google gebruikt
 4. Ga terug door links boven op X te klikken
 5. Kies vervolgens op Backup & Restore en vink WiFi Only aan en zet Google Drive op ON
 6. Ga terug door links boven op X te klikken en link op de 3 streepjes voor het hoofdmenu
 7. In het hoofdmenu staat Backup & Restore klik daarop.
 8. Het scherm bestaat uit 2 delen onderaan de notebooks die op je device staan en boven de notities die je in Google Drive hebt geplaatst
 9. Klik onderaan op de notebooks en een een groen vinkje verschijnt met daaronder Upload
 10. Kies de notitieboeken die je in Google drive wil hebben en je hebt de basis voor het overzetten naar Neo Studio gereed.

B. Hoe krijg ik in Neo Studio de gegevens van Neo Notes?

Volg hiervoor deze 4 stappen:

 1. Ga in de Neo Studio app naar de 3 puntjes onder in de app.
 2. Klik op Transfer Neo Notes data
 3. Je ziet de notitieboeken die je op Google Drive hebt aangemaakt
 4. Selecteer die notitieboeken die je wil inlezen in Neo Studio.

Onze conclusie, en het advies van SchrijfOp.nl:

 1. Neo Studio is nu stabiel en de belangrijke updates en functionaliteiten zijn aangebracht. Overstappen van Neo Notes naar Neo Studio heeft onze aanbeveling.

Winkelmand