Home / Pennen / Aegir Smartpen

Aegir Smartpen

Aegir smartpennen

Op basis van de gemaakte selectie(s) ben je beland op de informatiepagina van de Aegir Smartpen. Er zijn een of meer van onderstaande onderwerpen aangevinkt waar we een toelichting over geven:


AUDIO


Audio

Met de Aegir smartpen kan in combinatie met een smartphone of tablet (iOS of Android) de audio vastgelegd worden. Deze audio wordt gekoppeld aan de geschreven tekst, zodat men achteraf door het geschreven woord aan te klikken direct kan beluisteren wat er gezegd werd toen men deze tekst schreef.


Audio opslag op het device

De audio die tijdens het schrijven met de Aegir wordt gehoord wordt opgeslagen op de smartphone of tablet (iOS of Android)


Pencast

Specifieke eigenschap van de Livescribe is de Pencast techniek. Pencast is een bestand waarin zowel de audio als de geschreven tekst beiden worden opgeslagen. Deze pencast kan worden omgezet in een PDF bestand en men heeft tevens de mogelijkheid om van deze pencast een video te maken.


TEKSTOMZETTING


Tekstomzetting

Geschreven teksten kunnen nadat deze zijn ingelezen in de Livescribe+ app worden omgezet naar getypte tekst. Dit gebeurt met het programma Myscript waarbij gewerkt wordt met een gemiddeld handschrift.


Tekstomzetting per pagina

De ingelezen pagina´s in de Livescribe+ app kunnen per pagina worden omgezet naar getypte tekst.


Tekstomzetting per feed

In de Livescribe+app worden de geschreven teksten ook in feeds weergegeven. Feeds zijn geknipte delen van een geschreven pagina.


TE VERSTUREN FORMAAT


Versturen in PNG formaat

Nadat de geschreven teksten zijn ingelezen in de Livescribe+ app kan deze informatie in PNG formaat verstuurd/gedeeld worden met anderen.


Versturen PDF formaat

Nadat de geschreven teksten zijn ingelezen in de Livescribe+ app kan deze informatie in PDF formaat verstuurd/gedeeld worden met anderen. Bij de Aegir kan de PDF zowel de audio als de geschreven teksten bevatten. Zo´n bestand wordt Pencast genoemd in PDF formaat.


Versturen in SVG formaat

Om schetsen of tekeningen verder te kunnen bewerken is het mogelijk om deze bestanden in SVG formaat te versturen naar Adobe Illustrator.


Versturen in TXT formaat

Nadat de geschreven teksten zijn ingelezen in de Livescribe+ app kan deze informatie in TXT formaat verstuurd/gedeeld worden met anderen. De getypte teksten worden in een TXT bestand opgeslagen.


Versturen als getypte tekst

Nadat de geschreven teksten zijn ingelezen in de Livescribe+ app kan deze informatie als getypte tekst verstuurd worden naar Evernote, Google Drive en DropBox


ACHTERGROND


Versturen met originele achtergrond

Vanuit de Livescribe+ app kunnen de bestanden verstuurd worden naar andere omgevingen. Deze bestanden krijgen dan de layout mee van het papier waarop geschreven is. Dus met lijntjes, ruitjes of blanco uitvoering.


KOPPELING MET APPS


Directe koppeling met Evernote

De Livescribe+ app heeft een auto-send functie naar Evernote. Men kan een notitieboek aanwijzen waarvan de geschreven en getypte informatie altijd direct naar Evernote kan worden gestuurd.


Directe koppeling met Google Drive

De Livescribe+ app heeft een auto-send functie naar Google Drive. Men kan een notitieboek aanwijzen waarvan de geschreven en getypte informatie altijd direct naar Google Drive kan worden gestuurd.


Directe koppeling met OneNote

De Livescribe+ app heeft een auto-send functie naar oneNote. Men kan een notitieboek aanwijzen waarvan de geschreven informatie altijd direct naar OneNote kan worden gestuurd.


Directe koppeling met DropBox

De Livescribe+ app heeft een auto-send functie naar DropBox. Men kan een notitieboek aanwijzen waarvan de geschreven informatie en getypte altijd direct naar Dropbox kan worden gestuurd.


VERWERKING


Verwerking via PC of MAC

Directe verwerking op de PC met Windows 7 of 10, macOS 10.14 en hoger d.m.v. de Livescribe + app.


Verwerking via smartphone /tablet

De verwerking van de geschreven teksten gaat via een smartphone of tablet (iOS of Android).


PAPIER GEBRUIK


Speciaal papier

De Aegir Smartpen werkt in combinatie met dotforms. Dat is papier bedrukt met kleine nauwelijks zichtbare puntjes. In de pen zit een infrarode camera, die de op papier geschreven teksten of tekeningen vastlegt.


Livescribe schrijfblocs

De Livescribe smartpennen werken allemaal op het Livescribe papier.


Zelf geprint Livescribe papier

De gebruiker van de Livescribe smartpen kan ook zelf het Livescribe papier uitprinten. Er is één formaat beschikbaar gesteld en dat is A4 lijntjes. Men kan de PDF downloaden van de Livescribe.com website en deze printen.


SPECIFIEKE TOEPASSINGEN


Presenteren

Met de Aegir Smartpen kan prima presentaties gegeven worden. Door de bluetooth verbinding van de smartpen met de smartphone of tablet kan men schrijven op papier en dit direct op het scherm weergeven. De overdracht is direct zodat er geen vertraging zit in de weergave.


Foto maken via de app

In de Livescibe+ app kunnen bij de notities die in de Feeds staan ook foto´s toegevoegd worden.


Aanmaak video

In de Livescribe+ app kan van de Pencast ook een video gemaakt worden. Deze video bevat de geschreven teksten en de daarbij behorende audio.


Winkelmand