Home / Blog / Blog / Hoe werkt een Smartpen?

Hoe werkt een Smartpen?

Leestijd: 4 minuten

De pen en papier zijn tijdloos. Ondanks de beschikbare technologie en vooruitgangen op het gebied van schrijven, grijpt men toch bijna altijd als eerst naar pen en papier. Computers kunnen tegenwoordig nog steeds niet altijd uit de voeten met handgeschreven tekst, en werken vooral met toetsenborden om iets te noteren. Hierin heeft de smartpen een perfecte middenweg gevonden. Deze handige pen is namelijk ontworpen om te schrijven als een gewone pen. Benieuwd hoe deze bijzondere smartpen werkt? Wij leggen het graag aan je uit.

NeoLAB Convergence heeft de Neo Smartpen ontwikkeld om de kloof tussen papier en digitaal te overbruggen. Elk detail van de Neo Smartpen is ontworpen om een naadloze overgang te bieden van jouw eerdere ervaring met een traditionele pen. Hierdoor heb je het gevoel alsof je een reguliere balpen vasthebt. De Neo Smartpen werkt in combinatie met N notebooks en de Neo Notes app. Deze producten zorgen ervoor dat hetgeen wat jij schrijft of tekent op papier direct doorgestuurd word naar de digitale wereld. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar NeoLAB heeft zijn producten zo ontworpen dat jij minimaal werk hoeft te doen om jouw Smartpen te kunnen gebruiken.


Begin direct met schrijven met jouw Smartpen

Neo Smartpen N2

Een smartpen werkt heel erg simpel. Je pakt hem op, drukt op de knop en begint te schrijven op Ncoded papier. Ncoded papier lijkt op regulier papier, echter zitten hier kleine grijze markeringen op. Deze grijze markeringen zijn bijna onzichtbaar, en zorgen er voor dat jouw Neo Smartpen weet waar jij schrijft, op welk notitieboek jij schrijft en op welke bladzijde jij bent.

Om de notities digitaal op te slaan heb je de Neo Notes of Neo Studio app nodig. De Neo Notes of Neo Studio app hoeft niet geopend te zijn tijdens het schrijven. De Neo Smartpen kan namelijk tot 1000 pagina’s aan geschreven tekst opslaan. Wanneer je later de Neo Notes app aanzet wordt de informatie van je pen automatisch gesynchroniseerd met de Neo Notes of Neo Studio app. Wanneer je de Neo Notes app open hebt staan op je smartphone of tablet dan kan jouw Neo Smartpen audio opnemen. Deze audio word vervolgens gekoppeld aan je geschreven teksten. Zo vergeet je niets meer van je gesprekken of vergaderingen.


De handige functies van de Smartpen

Het delen van jouw notities werkt erg gemakkelijk met de Neo Smartpen. Sommige varianten van Ncoded papier hebben een email icoontje erop staan. Wanneer je met jouw Neo Smartpen op het email icoon klikt, zal er een popup op jouw telefoon verschijnen met de vraag hoe je graag wil mailen. Ook is het gemakkelijk jouw notities via social media te delen.

Je kunt de notities en tekeningen exporteren in verschillende typen bestanden en documenten. Denk aan Word of Google Docs (.docx), vector voor Illustrator of Gimp (.svg), PDF bestanden (.pdf), platte tekst bestanden (.txt), afbeeldingen (.png) en Powerpoint (.ppt).
Ook kan je de getypte of geschreven tekst direct naar de cloud sturen. Stuur de documenten bijvoorbeeld naar Google Drive, Dropbox en nog veel meer. Dat maakt het delen met collega’s en klasgenoten erg makkelijk. Dat werkt een stuk sneller en efficiënter.

Organiseer gemakkelijk jouw notities

De notities organiseren is nog nooit zo makkelijk geweest met de Neo Smartpen. Zet je geschreven notities om naar digitale tekst en zoek op trefwoorden. Voeg onbeperkt je tags toe aan je notities zodat je de aantekeningen direct kunt organiseren en snel kunt terugvinden. Kopieer je notities en je ideeën-, to do- of werk-boek. Bekijk in je activiteitenagenda wanneer, waar, hoe laat en ik welk boek de notities zijn gemaakt. Zo kan jij altijd nauwkeurig de notities van een bepaald moment terug vinden. Op deze manier houd jij jouw werk overzichtelijk, wat fijner werkt.


Waar vind ik de Neo Smartpen?

SchrijfOp biedt meerdere Neo Smartpennen aan. Tevens helpen wij jou graag een geschikte pen te vinden die goed bij jouw lifestyle past.
Wil je graag meer te weten komen over de Smartpen? Wij nodigen je uit om door te klikken op onze website, en jouw Smartpen avontuur te starten.

Neo Smartpen N2 ontwerp

Winkelmand