Home / Blog / Blog / Livescribe / Livescribe Symphony Smartpen

Livescribe Symphony Smartpen

Leestijd: 5 minuten

Update Livescribe

Wij verwachten geen nieuwe levering meer van de pennen of schriften van Livescribe. Momenteel innoveert en update Livescribe zijn producten niet meer, waardoor wij niet meer achter de kwaliteit van de producten kunnen staan. 

In plaats van de Livescribe raden wij de Neo N2, M1 of M1+ Smartpennen aan. Deze pen heeft alle functies voor de ideale smartpen en ook nog eens het ideale design. 

Indien je meer wil weten over de verschillen tussen de Neo en Livescribe smartpennen raad ik u aan om deze blog te lezen: https://schrijfop.nl/blog/neolab/neo-smartpen-n2-concurrent-livescribe/.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het merk Neo kunt u hier alle producten vinden: ​​https://schrijfop.nl/merk/neolab/

Slim, licht van gewicht en met power

Samen met de Livescribe Symphony Smartpen en de Livescribe+ mobile app schrijf je op papier en het is direct op het scherm van je tablet of smartphone zichtbaar. De notities worden nog handzamer wanneer zij gelabeld, georganiseerd, vindbaar en direct omgezet zijn in getypte tekst. Maak je taken, herinneringen, afspraken, nieuwe contacten en nog veel meer direct aan met het gebruik van de Symphony smartpen.

Zet op je smartphone of tablet in de Livescribe+ app de audiofunctie aan waardoor de opgenomen audio synchroon met je geschreven notities wordt vastgelegd zodat je geen woord meer mist van de gesprekken. Deel snel de notities en ideeën met collega’s of vrienden of plaats deze met de Quick send button in Evernote, OneNote, Google Drive of Dropbox .

Doe meer in minder tijd met enkele snelle vingertips.

Download de app voor je Livescribe Symphony Smartpen

Google Play store

Livescribe+

App store

icon_appstore_dl

Mac

apple mac download

Windows

Windows download

Livescribe+

De Livescribe+ app verbonden met de Livescribe Symphony Smartpen zorgt ervoor dat alles wat je op papier schrijft direct gesynchroniseerd wordt met PC ,mac , tablet of smartphone.

 • Bekijk de notities in paginaformaat of in de kantlijn waar ze gesorteerd staan in een kleinere weergave, als handige informatie snippets
 • De notities kun je opzoeken, labelen en omzetten in getypte tekst
 • Gebruik handgeschreven notities voor het maken van taken, herinneringen, agenda-afspraken, nieuwe contacten en nog veel meer
 • Voeg op je smartphone of tablet foto’s, aantekeningen en pencasts toe aan de notities
 • Maak PDF’s of andere informatie die eenvoudig gedeeld kunnen worden met andere middels gebruik van de Livescribe+ app

Livescribe+ app

Met de Livescribe+ app kun je de handgeschreven notities bekijken. Deze is alleen beschikbaar voor iOS 8 en nieuwer en Android KitKat (v4.4.2) en nieuwer (vanwege het gebruik van Bluetooth 4). Vanaf september 2019 ook geschikt voor Windows versie 7 / 10 en voor macOS 10,14 en hoger.

De app laat zien welke notities zijn gemaakt en doet dat ook realtime.  Heb je geen laptop/mac, tablet of smartphone meegenomen dan kunnen ook later de notities met de Livescribe+ gesynchroniseerd worden.

De Livescribe Symphony kan tot 1.200 A4 pagina’s aan notities bevatten. De handgeschreven teksten kunnen vervolgens weer naar getypte tekst omgezet worden. Daarna kan er nog een laatste nabewerking aangedaan worden, bijvoorbeeld een iets andere opmaak of het corrigeren van een tekst herkenningsfout.

Met de notities kunnen vervolgens herinneringen, afspraken, contactinfo en andere items aangemaakt worden die in Windows, Apple mac, iOS en Android weer gebruikt worden. Notities kunnen voorzien worden van tags, om ze dan later makkelijk te kunnen terugvinden. Ook kunnen bepaalde notities als favoriet gemarkeerd worden met een vlaggetje om deze later nog eens te bekijken.

De pencasts zijn uniek voor Livescribe. Er zijn wel digitale pennen die notities kunnen omzetten en er zijn ook audiorecorders die een vergadering kunnen opnemen, maar de Livescribe-pen kan allebei en stemt ze ook qua tijdstip op elkaar af. De pencasts kan men delen vanuit de app, maar de ontvanger zal wel de gratis Livescribe+ app moeten hebben of de  gratis Livescribe PDF player gebruiken. Audio in combinatie met geschreven tekst kunnen alleen aangemaakt worden via een smartphone of tablet! De audio wordt namelijk opgeslagen op het device en de geschreven tekst op de smartpen.

Verder herkent Livescribe+ telefoonnummers en URL’s, die vervolgens interactief worden: je kunt erop tappen om een nummer te bellen of een link te openen.

Voordelen van de Livescribe Symphony  Smartpen:

 • De mobiele metgezel overal zijn de notities digitaal te bekijken
 • Zet de woorden om in acties
 • Koppelt gesproken woord aan handgeschreven notities op de smartphone en tablet
 • Geluidsfragmenten zijn direct te beluisteren op de smartphone en tablet

De Livescribe Symphony Smartpen is ideaal voor:

 • De mobiele werker
 • De manager die zijn woorden direct in acties wil omzetten
 • Direct zijn informatie met andere wil delen

Winkelmand