Home / Blog / Blog / NeoLAB / Bewaar veilig je notities met Google Drive Manager

Bewaar veilig je notities met Google Drive Manager

Leestijd: 6 minuten
Google drive manager

 

Bewaar veilig je NeoNotes en Moleskine notities met Google Drive Manager.

Het zou erg vervelend en frustrerend zijn wanneer je de gemaakte notities kwijt zou raken. Gelukkig geeft de Neo Notes app en de Moleskine notes op eenvoudige wijze je de mogelijkheid om notities en tekeningen op te slaan als backup. Door gebruik te maken van de Google Drive Manager kun je ook op elk ander eigen device de gemaakte notities delen, inzien en beluisteren.

De schermvoorbeelden zijn van de Neo Notes app, maar voor de Moleskine notes app is hetzelfde van toepassing.

Wil je weten hoe Google Drive Manager werkt , lees dan verder.

Stap 1: Google Drive Manager

Installeer de Google Drive Manager in de Neo Notes app.
NeoNotes Google Drive Manager

Stap 2. Google Gmail account

Set de Google Drive button op ON. Plaats in het pop-up scherm je Gmail account of indien je dit nog niet hebt maak een Google account aan.
Aanmaak Google account

Stap 3. Google Drive Manager

Nadat je Google account is geregistreerd zal de ¨Google Drive Manager¨ in het hoofdmenu verschijnen.
Google Drive Manager

Stap 4. Notitieboeken in Neo Notes

Als je klikt op Google Drive Manager zie je onderstaand scherm verschijnen. In het bovenste gedeelte staan de notitieboeken die in Google Drive zijn opgeslagen. In het onderste gedeelte staan de notitieboeken die zijn opgeslagen op je device (smartphone of tablet) in ¨Notebooks¨ en ¨NoteBox¨.
Google Drive Manager overzicht

Stap 5. Notitieboeken opslaan in Google Drive

Voor het opslaan van de notitieboeken in Google Drive selecteren we in het onderste gedeelte onder de tab ¬®Notebooks¬® een notebook en klikken vervolgens in het groene menu onderaan op ¬®Upload¬®. Wanneer het notitieboek veel pagina¬īs heeft is het advies om de upload via WiFi te laten uitvoeren.
Neo Notes naar Google Drive

Stap 6. Upload notitieboeken vanuit ¨NoteBox¨

In ¨NoteBox¨ staan de afgesloten (Locked) notitieboeken die ook naar Google Drive overgezet kunnen worden. Klik op tabblad ¨NoteBox¨ (1) en selecteer vervolgens het betreffende notitieboek (2) en klik in de groene balk onderaan op ¨Upload¨ (3).
Opload Notebox naar Google Drive

Stap 7. Deel je notitieboeken op je andere devices.

Wanneer je de notitieboeken eenmaal in Google Drive hebt staan kun je deze downloaden naar elk ander device, zoals je tablet of smartphone. Zodat je verder kunt schrijven in hetzelfde notitieboek via een andere device. Installeer de Neo Notes app op het andere device zoals hierboven onder Stap 1 tot en met 3 is aangegeven. Zet de button ¨Use Google Drive ¨ op ON en geef je Gmail account op.
Google Drive Manager

Stap 8. De notitieboeken in Google Drive

Nadat de Google Drive Manager op je andere device is aangezet zullen de notitieboeken zichtbaar worden in Google Drive. In het voorbeeld staan de 2 eerder geselecteerde¨Uploads¨.
Google Drive Manager notitieboeken

Stap 9. Download Notitieboeken naar het andere device.

Selecteer het gewenste notitieboek (1) en vervolgens Notebooks of Notebox (2)  en klik in de groene balk op ¨Download¨ (3). Wanneer de download succesvol is verlopen staat er een groen vinkje rechtsboven in het betreffende notitieboek.
Download succesvol Google Drive

Stap 10. Wijzig de naam van het notitieboek.

In Google Drive Manager kan de naam van het notitieboek aangepast worden. Selecteer het betreffende notitieboek en klik in de groene balk op ¨Rename¨. In het voorbeeld wordt de naam gewijzigd van ¨Used Notebook¨ in ¨My Notebook¨. Zie afbeelding bij Stap 11.
Naam notitieboek wijzigingen

Stap 11. Download Notitieboek naar Device

Selecteer het Notitieboek (1), klik vervolgens in het onderste gedeelte op ¨Notebooks¨ (2) en daarna op ¨Download¨ (3).
Download naar Device

Stap 12. Bekijk notitieboek in de Neo Notes app.

Na de download is het notitieboek beschikbaar in het andere device en kan de Neo SmartpenN2 verbonden worden. De nieuwe notities zullen in hetzelfde notitieboek worden opgeslagen.
Notities in Neo Notes app

Stap 13. Nieuwe notities verwerken in Google Drive.

In het voorbeeld ¬®My notebook¬® zijn 3 nieuwe pagina¬īs geschreven. Het opnieuw uploaden naar Google Drive kan op 2 manieren plaatsvinden.

 1. Maak een nieuw kopie.
Selecteer in het onderste scherm ¨Notebooks¨ (1). Vervolgens het betreffende notitieboek (2) en als laatste uit de groene balk ¨Upload¨ Er zal nu een kopie gemaakt worden in Google Drive met de naam ¨My notebook_01¨

Kopie notitieboek Google Drive

2. Overschrijf het bestaande notitieboek
Selecteer eerst in het bovenste scherm het notitieboek (1) (voorbeeld My notebook) dat overschreven moet worden. Selecteer vervolgens in het onderste scherm het notitieboek (2) (voorbeeld My notebook) en als laatste actie in de onderste groene balk ¨Overwrite to Google Drive¨. Een pop-up window verschijnt en vraagt of het betreffende notitieboek moet worden overschreven. Klik op ¨Overwrite¨.

Volg de instructies in de juiste volgorde 1.2.3. om te voorkomen dat onbedoeld het verkeerde notitieboek wordt overschreven, waardoor je notities kun kwijtraken.

Overschrijven van notitieboek in Google Drive

Stap 14. Het resultaat na het overzetten van je notitieboeken.

Nadat de juiste instructies zijn uitgevoerd zul je onderstaand het resultaat zien van de genomen acties.

Succesvol overzetten van notitieboeken van neo Notes naar Google Drive

Succes met gebruik van deze instructie.

Geef een antwoord

Winkelmand