Home / Blog / Blog / NeoLAB / Neo RECO smartrecorder vs Livescribe Echo

Neo RECO smartrecorder vs Livescribe Echo

Leestijd: 3 minuten

De Livescribe Echo is door Livescribe in 2010 op de markt gebracht. In deze periode beschikte de Echo smartpen i.c.m. de Livescribe Desktop app over een ruim aantal features. Zoals het zelf aangeven waar de geschreven teksten direct naar toe gestuurd konden worden. Tekstomzetting van geschreven naar getypt.Directe koppelingen met apps zoals Ms Onenote, Evernote en vele andere apps.

Gedurende de afgelopen jaren heeft Livescribe al deze toepassingen gestopt tot teleurstelling van vele gebruikers. Met de huidige 2Gb Echo smartpen kun je nu alleen nog audio opnemen en door op papier op de tekst te klikken beluisteren wat er gezegd was toen je dat schreef. Door deze verschaling en de forse prijs hebben wij de verkoop van de 2Gb Livescribe Echo anno 2020 gestopt.

Dit jaar heeft NeoLAB, de concurrent van Livescribe, de Neo Smartpen RECO smartrecorder op de markt gebracht. Een klein apparaatje niet groter dan 9,5L x 2,3B x 1,5H cm. Met deze smartrecorder kun je zonder smartphone of tablet bij je te hebben prima de audio van je gesprek vastleggen en achteraf beluisteren. De smartrecorder kun je ook vanaf papier (RECO Controller) instructies geven, zoals “Beginnen en stoppen met de opname”, “Afspeel en pause”, “Geluid harder of zachter”, “Een opnamen terug of vooruit” en de “Audio afspelen in 3 snelheden”. Uiteraard kun je al deze instructies ook op de RECO smartrecorder uitvoeren.

Naast de hierboven genoemde audio opnametechniek kun je met de smartrecorder ook met de gratis apps INKLINK en Pen manager een Digitale bladwijzer creëren naar websites en video’s.  Je koppelt vanaf papier je favoriete YouTube of website pagina’s en klikt achteraf op specifieke delen van je geschreven tekst in het notitieboek waardoor je direct naar de video of website gaat om dat deel opnieuw af te spelen en te laten zien.

Onze conclusie is dat de Neo RECO smartrecorder veel functionaliteiten heeft voor een aantrekkelijke prijs.

Update Livescribe

Wij verwachten geen nieuwe levering meer van de pennen of schriften van Livescribe. Momenteel innoveert en update Livescribe zijn producten niet meer, waardoor wij niet meer achter de kwaliteit van de producten kunnen staan. In plaats van de Livescribe raden wij de Neo N2, M1 of M1+ Smartpennen aan. Deze pen heeft alle functies voor de ideale smartpen en ook nog eens het ideale design. 

Indien je meer wil weten over de verschillen tussen de Neo en Livescribe smartpennen raad ik u aan om deze blog te lezen: https://schrijfop.nl/blog/neolab/neo-smartpen-n2-concurrent-livescribe/

Mocht u geïnteresseerd zijn in het merk Neo kunt u hier alle producten vinden: ​​https://schrijfop.nl/merk/neolab/

We hebben een voordelig pakket samengesteld waarmee je meteen aan de slag kunt.

Winkelmand