Home / Blog / Blog / NeoLAB / Presenteer met de Neo M1(+) en N2

Presenteer met de Neo M1(+) en N2

Leestijd: 7 minuten

De Neo Smartpennen M1(+) en de N2 zijn door hun uitgebreide toepassingen een ideale tool om deze ook in te zetten voor het presenteerwerk: de digitale Flipover of Whiteboard die direct op nagenoeg elk scherm met of zonder beamer kan worden getoond.

Bij de conventionele Flipover en Whiteboard staat men met de rug naar de toehoorders terwijl men op papier schrijft. Bij de Neo toepassing schrijf je ook papier maar je hebt wel direct oogcontact met de aanwezigen en komt de geschreven informatie direct op het scherm. Nadat de sessie is beëindigd, is alles direct digitaal en kun je de aantekeningen direct delen bijvoorbeeld als PDF met de toehoorders.

¨Live action¨ en presenteren van mindmaps, wiskundesommen, organigrammen of geschreven teksten kun je met de Neo Smartpennen M1(+) en N2 op eenvoudige wijze realiseren.

Wil je weten wat daar voor nodig is en hoe verdere stappen genomen moeten worden lees dan verder.

Benodigheden:

Neo M1(+) of N2 Smartpen

Met de Neo M1(+) en N2 Smartpennen kun je schrijven en tekenen met gebruik van allerlei kleuren en 4 pendiktes. Voor verdere details over de Neo Smartpennen 

Lees verder >


Neo Notes app

Voor het presenteren van de geschreven notities of tekeningen dient de Neo Notes app aangezet te worden. Door op het papier aan te klikken wordt die pagina direct getoond op het scherm van het device in de Neo Notes app.

De gemaakte notities of tekeningen kunnen afgespeeld worden zowel als tekst of tekening of als tekst/ tekening in combinatie met de audio.

Op het scherm van het device kun je de kleur aangeven waarmee je schrijft of tekent. Synchroon met het schrijven op papier zie je dezelfde teksten direct op het scherm gepresenteerd worden.

Wil je meer informatie of de Neo Notes app>


Ncode PDF Landscape papier

NEOLAB geeft je de mogelijkheid om eigen papier te printen. Het beste resultaat wordt verkregen met een printer die voldoet aan de volgende voorwaarden: Laserprinter, Kleur, 600dpi, Postscript driver. De beschikbare opties voor het printen van papier zijn in Portrait formaat  A4 lijnen, A4 blanco, A4 ruitjes, A4 punten en in Landscape formaat A4 lijnen.

Voor nadere informatie lees Ncode PDF>.

Om een goede presentatie op een breed scherm te krijgen is het advies om Landscape A4 lijnen te gaan gebruiken. De meeste schermen zoals tv/digiboard/smart-bord zijn in landscape (breed) formaat. Ook het werken met ander Neo papier/notitieblokken is zondermeer mogelijk.

Lijntjes / string (Landscape)

N-code PDF Lijntjes - String (landscape)

Sets kunnen in aantallen van maximaal 50 pagina´s met de nummering van 1 tot 50 geprint worden. Gebruik wel Adobe Reader voor het printwerk van de PDF.

Download onderstaand Landscape A4 Lijnen


Wil je niet zelf printen dan hebben we in de shop 3 uitvoeringen beschikbaar t.w. blanco, ruitjes en landscape lijnen. Klik op de afbeelding voor de shop.

N-code PDF plain
N-code PDF - Ruijtjes - Grid
N-code PDF Lijntjes - String (landscape)

Streaming tools

De Neo notes app kan worden geĂŻnstalleerd op een Smartphone/Tablet of iPhone / iPad voorzien van Bluetooth Smart 4.0 technology

Om de gegevens naar het scherm van PC/TV/Digibord/Smartbord of projector te sturen (streamen) kun je gebruik maken van een van de volgende opties:

  • Apple TV

Beelden van de iPad of iPhone kun je sturen (streamen) naar elk device waarop door middel van een HDMI-poort een Apple TV is aangesloten. Lees voor meer informatie>

  • Chromecast

Chromecast is een apparaat voor mediastreaming dat wordt aangesloten op de HDMI-poort van de tv. Je kunt gewoon het bestaande mobiele apparaat en je huidige tv gebruiken om favoriete tv-programma’s, films, muziek, sport, games en meer te casten. Chromecast werkt met de iPhone®, iPad®, Android-telefoon en -tablet, Mac®- en Windows®-laptop en met Chromebooks.*

Lees voor meer informatie>

Heb je geen HDMI aansluiting op de computer en is je PC/digibord/smartbord of projector wel via een WiFi netwerk verbonden dan kun je gebruik maken van de software LonelyScreen of Reflector 3.

  • LonelyScreen

Met LonelyScreen kun je op eenvoudige wijze je scherm van je iPhone of iPad  direct naar het scherm van de PC of Mac streamen. Installeer op de PC of MAC de app LonelyScreen zet vervolgens de Airplay functie aan op de iPhone of iPad en het scherm van je device wordt direct getoond.

  • Reflector 3

Reflector 3 is een draadloos mirroring en streaming ontvanger die je de mogelijkheid geeft om meerdere combinaties van devices tegelijkertijd te koppelen met de computer. Elk verbonden device koppelt real time en past het scherm van de computer direct aan wanneer er nieuwe devices worden gekoppeld. Op deze wijze kun je de informatie vergelijken en kun je digitaal samenwerken. Bij de Neo M1(+) en N2 kun je bijvoorbeeld meerdere personen via de Neo Notes app hun schrijfwerk laten uitvoeren en deze op een scherm weergeven.

Lees voor meer informatie over Reflector 3>


Welke pen gebruikt Jos Burgers?

Regelmatig worden wij geconfronteerd met de vraag van ¨Welke pen gebruikt Jos Burgers?¨ Zie hieronder de presentatie van Jos Burgers op Youtube. De tekstafbeeldingen hieronder zijn gemaakt met de Neo N2 en de Neo Notes app.

Jos Burgers gebruikt de Anoto pen die eerder werd verkocht onder de naam Penpresenter. In 2011 is de productie van Penpresenter gestopt en daardoor niet meer verkrijgbaar.


Pen Presenter-> Papershow->Nobo Kapture->Neo smartpen + Neo Notes

De Neo Smartpen in combinatie met de Neo Notes app is een prima opvolger en geeft de gebruiker dezelfde tools en nog veel meer mogelijkheden voor het geven van een professionele presentatie.

Winkelmand