Home / Blog / Blog / Apps / Goodnotes Van geschreven naar getypt

Goodnotes Van geschreven naar getypt

Leestijd: 4 minuten

Goodnotes Van geschreven naar getypt

Goodnotes van geschreven naar getypt in 5 stappen

Goodnotes is een iPad/iPhone app die veel mogelijkheden biedt. Op het gebied van organiseren van aantekeningen, bewerken van PDF’s, delen van informatie of plaatsen van aantekeningen in apps als Google Drive, Dropbox, iCloud Drive en Box, het is allemaal aanwezig. Hier zullen we ons beperken tot het onderdeel van geschreven naar getypt.

In 5 stappen van geschreven naar getypt met Goodnotes 4

Stap 1. Download Good Notes 4 app klik op de afbeelding ->

De kosten van deze app bedragen € 8,99. Het schrijven van de teksten is gedaan met de Wacom Bamboo Fineline 3. De Goodnotes app is in vele talen beschikbaar en ook voor de Nederlandse tekstomzetting verkrijgbaar.Goog notes download


Good notes instellingenStap 2. Kies voor palmfunctie en Pen

Links onderaan het scherm staat een tabblad afbeelding (met 3 streepjes) en haal deze omhoog tot de plaats waar je wil beginnen met het schrijven. Op deze manier zorg je ervoor dat de handpalm niet op het schrijfscherm komt. Wanneer de schermfunctie niet gebruikt wordt komen onverwachte strepen op het scherm veroorzaakt door de handpalm.

Kies in de menubalk voor de pen en begin te schrijven. Kleur en schrijfdikte kunnen naar eigen keuze worden ingesteld. Klik op de pen en een pull-down menu verschijnt met alle kleuropties en naar keuze in te stellen schrijfdikte.


Goodnotes schrijvenStap 3. Het schrijven van de teksten

Maak  aantekeningen en verslagen en schuif na elke regel de handpalmbescherming steeds een stukje op om verder te schrijven.

Duidelijk schrijven geeft zeker een beter resultaat maar zoals zichtbaar in het voorbeeld hoeft het geen schoonschrift te zijn. De techniek kijkt, bij de omzetting naar getypt, naar het hele geschreven woord, dat kan aaneengesloten geschreven zijn of in blokletters.


Goodnotes Selecteer en exporteerStap 4. Selecteer de geschreven tekstgeschreven

Klik in de menubalk op de lasso afbeelding. Selecteer daarna door met de styluspen een cirkel om de geschreven tekst te maken zodat het omgezet kan worden naar getypt.

Klik vervolgens op de lijn van de cirkel aan de bovenkant en een keuzebalk verschijnt. Kies voor “Converteer”


Goodnotes Exporteer je getypte tekstStap 5. Converteer de geschreven tekst
Na deze keuze gemaakt te hebben zal de geschreven tekst worden omgezet naar getypt. Kies vervolgens een van de getoonde apps. We nemen als voorbeeld de Email.

Wil je de geschreven teksten als getypte tekst exporteren naar je favoriete tekstprogramma? Kies dan voor “Copy”. Ga naar de gewenste tekstverwerker op je iPad, in ons voorbeeld Microsoft Word, klik op het scherm en kies voor “plakken”. Hierna zal de getypte tekst in Ms Word worden geplaatst.
Goodnotes naar Ms Word

Geef een reactie

Winkelmand