Home / Pennenkiezer / Livescribe ECHO

Terug naar de Pennenkiezer

Op basis van de gemaakte selectie(s) ben je beland op de informatiepagina van de Livescribe ECHO Smartpen.
Er zijn een of meer van onderstaande onderwerpen aangevinkt waar we  een toelichting over geven:


AUDIO


Audio

Met de  Livescribe ECHO smartpen kunnen geschreven teksten met audio direct op de pen worden opgeslagen. Deze audio wordt gekoppeld aan de geschreven tekst, zodat men achteraf door op het geschreven woord aan te klikken direct kan beluisteren wat er gezegd werd toen men deze tekst schreef.


Audio opslag op de pen

De Livescribe ECHO is de smartpen waarbij zowel de audio als de geschreven tekst op de pen wordt opgeslagen. Nadat men de pen via een USB verbinding met de PC of Mac heeft gekoppeld worden de gegevens in de Livescribe ECHO desktop software ingelezen.

Pencast

Specifieke eigenschap van Livescribe  is de Pencast techniek. Pencast is een bestand waarin zowel de audio als de geschreven tekst beiden worden opgeslagen. Deze pencast kan worden omgezet in een PDF bestand en is op deze wijze makkelijk in eigen dossiers op te slaan of te delen met anderen.


TEKSTOMZETTING


Tekstomzetting

Geschreven teksten kunnen nadat deze zijn ingelezen in het ECHO Desktop programma worden omgezet naar getypte tekst. Dit gebeurt met het programma Myscript for Livescribe waarbij gewerkt wordt met een gemiddeld handschrift.


Teksten naar Ms Word

De Myscript for Livescribe versie voor de PC en Mac kan de geschreven teksten die omgezet zijn naar getypt direct exporteren naar Ms Word, maar men kan ook eventueel deze getypte teksten naar Ms Outlook of als platte tekst naar elk ander programma , middels knippen en plakken, toesturen.


Tekstomzetting per pagina

De ingelezen pagina’s in de ECHO Desktop kunnen per pagina of per meerdere pagina’s worden omgezet naar getypte tekst en dan naar Ms Word geëxporteerd worden.


FORMAAT


Versturen PDF formaat

Nadat de geschreven teksten zijn ingelezen in de ECHO Desktop kan deze informatie in PDF formaat verstuurd/gedeeld worden met anderen. Bij de ECHO smartpen kan de PDF zowel de audio als de geschreven teksten bevatten. Zo’n bestand wordt Pencast genoemd in PDF formaat.


Versturen als getypte tekst

Nadat de geschreven teksten zijn ingelezen in de ECHO Desktop kan deze informatie als getypte tekst verstuurd worden naar Ms Word, MS Outlook of als platte tekst naar elk ander programma.


ACHTERGROND


Versturen met originele achtergrond

Vanuit de ECHO Desktop kunnen de bestanden verstuurd worden naar andere omgevingen. Deze bestanden krijgen dan de layout mee van het papier waarop geschreven is. Dus met lijntjes, ruitjes of blanco uitvoering.


VERWERKING


Verwerking via PC of Mac

De verwerking van de geschreven teksten gaat uitsluitend via een PC of Mac. Dus directe verwerking via smartphone of tablet is niet mogelijk.


PAPIER GEBRUIK


Speciaal papier

De Livescribe ECHO Smartpen werkt in combinatie met dotforms. Dat is papier bedrukt met kleine nauwelijks zichtbare puntjes. In de pen zit een infrarode camera, die de op papier geschreven teksten of tekeningen vastlegt.


Livescribe schrijfblocs

De Livescribe smartpennen werken allemaal op Livescribe papier.


Zelf geprint Livescribe papier

De gebruiker van de Livescribe smartpen kan ook zelf het Livescribe papier uitprinten. Er is één formaat beschikbaar gesteld en dat is A4 lijntjes. Men kan de PDF downloaden van de Livescribe.com website en deze printen.


SPECIFIEKE TOEPASSINGEN


Eigen notitieboeken

In de ECHO Desktop kunnen eigen notitieboekjes aangemaakt worden. In deze notitieboekjes kan men pagina´s plaatsen die geschreven zijn op Livescribe papier.


Winkelmand