Home / Techniek

Anoto techniek

Terwijl u schrijft, neemt de ingebouwde camera van de pen voortdurend foto’s van het papier met patroon.  Dit gebeurt met een snelheid van meer dan 50 opnames per seconde. Elke foto bevat voldoende informatie  om de exacte positie van de pen te bepalen en wat er met de pen wordt geschreven of getekend. Alle data, met een maximum van 40 tot 50 pagina’s handgeschreven A4 formulieren, worden door de digitale pen als coördinaten opgeslagen in het interne geheugen. Bovendien is van elke pennenstreek het tijdstip, de pen  die geschreven heeft, de locatie (waar op papier) en het gebruikte formulier bekend.

Papier

Het unieke gepatenteerde Anoto rasterpatroon (zg, grid) is meegeprint met de formulieren in de vorm van minuscule intelligent geplaatste puntjes, die met het oog nauwelijks waarneembaar zijn. Elk stuk papier bevat een uniek patroon om de verschillende formulieren uit elkaar te houden. Bovendien is van elke pennestreek het tijdstip, de pen die geschreven heeft, de locatie (op het papier) en  het gebruikte formulier bekend.

Data Transport

De gebruiker kan de informatie in de pen op 2 manieren versturen:

  1. Zodra de gebruiker op het formulier het speciale verzendvakje heeft aangevinkt,   zoekt de pen direct via bluetooth contact met de mobiele telefoon die de data verstuurt.
  2. Door de pen in de cradle (penhouder voor data invoer), aangesloten op de computer, te plaatsen worden de gegevens van het formulier via de USB verbinding direct ingelezen.

Winkelmand